Περίληψη της Έκθεσης Γενικής Εκτίμησης της Εικόνας του Σχολείου.


Η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου μας, με δεδομένη τη συστέγασή μας με το 4ο Δημ. Σχ. Αμπελοκήπων, είναι ικανοποιητική. Επιδέχεται βελτιώσεις σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό των εργαστηρίων Η/Υ και Φυσικών Επιστημών.
Η στελέχωση του σχολείου μας είναι πλήρης. Το προσωπικό είναι υψηλά επιστημονικά και παιδαγωγικά καταρτισμένο και εκπονεί πλήθος καινοτόμων δράσεων που συμβάλλουν στην βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Ο κανονισμός λειτουργίας, η κατάθεση ετήσιου προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου και των καινοτόμων δράσεων και οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών του σχολείου  συντελούν στην άψογη λειτουργία της σχολικής μονάδας.
Οι  εκπαιδευτικοί οργανώνουν και προγραμματίζουν τη διδακτέα ύλη και αξιοποιούν πλήθος διδακτικών μεθόδων, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι των διδακτικών αντικειμένων.
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους εκπονούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις που καλύπτουν εύρος κοινωνικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος και παρέχουν πρόσθετες γνώσεις και επιπλέον καλλιέργεια στους/στις  μαθητές/μαθήτριες. Αναπτύσσονται επίσης συνεργασίες με φορείς κοινωνικού – εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος για την ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών  και τη δραστηριοποίησή τους και σε άλλα ζητήματα. Υλοποιούνται επίσης ειδικά υποστηρικτικά - αντισταθμιστικά προγράμματα για περιπτώσεις μαθητών/  μαθητριών που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.
Η επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση και ο σεβασμός διέπουν τις σχέσεις των μαθητών καθώς και τις σχέσεις μεταξύ εκπαιδευτικών – μαθητών.
Η παρακολούθηση της φοίτησης των μαθητών / μαθητριών είναι συνεχής και συστηματική.  Υπάρχει τακτική επικοινωνία  και συνεργασία  μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών με βασικό σκοπό την πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών.
Τέλος υπάρχει άριστη συνεργασία του σχολείου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, το Δήμο, καθώς και  με άλλους τοπικούς φορείς, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις και προγράμματα εντός και εκτός του σχολείου. Οι προαναφερθέντες φορείς είναι αρωγοί στις προσπάθειες και εκδηλώσεις του σχολείου.

                Συνολικά το σχολείο μας ανταποκρίθηκε πλήρως στους θεσμικά προβλεπόμενους στόχους του Προγράμματος Σπουδών και υπάρχει ταύτιση μεταξύ των στόχων  του προγράμματος σπουδών και των επιτευγμάτων των μαθητών/ μαθητριών.
 Οι καλές συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο και το πολύ καλό κλίμα συνεργασίας των εκπαιδευτικών με τους μαθητές, αλλά και με τους γονείς δημιουργούν αισιοδοξία και τις άριστες προϋποθέσεις για την  περαιτέρω βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου και του σχολικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου