Γεμιστά του 5’λεπτου

Υλικά

5 ντομάτες ώριμες και σφιχτές

5 πιπεριές

2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα

10 κουτάλια σούπας ρύζι

½ ματσάκι μαϊντανό

½ ματσάκι δυόσμο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

                             Εκτέλεση


Κόβουμε καπάκι – φέτα από κάθε πιπεριά και αφαιρούμε τους 
σπόρους και  τις μεμβράνες. Αφαιρούμε καπάκι  - φέτα από κάθε ντομάτα
 και με κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τους σε μπολ.
Την στραγγίζουμε και μαζί με το κρεμμύδι τα περνάμε από το μπλέντερ.
Τα βάζουμε σε μπωλ και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, 
τα ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. 
Τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κατά τα ¾. 
Σκεπάζουμε με το καπάκι τους, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και  περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς, στις 
αντιστάσεις του φούρνου στην τελευταία σχάρα.
                    
                                                                                 Κωνσταντίνα Π. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου