ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έναρξη σχολικού έτους 2021-2022

Αγαπητοί γονείς,

 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2021-2022 παρακαλούμε να λάβετε  υπόψη σας τα εξής :

  Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε τα παρακάτω:

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Οι μαθητές/μαθήτριες  από 14/9/2021 θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 08:00 έως 08:15 και η είσοδός τους στο σχολείο θα γίνεται ως εξής:

 

Α΄-  Δ΄ τάξεις : Μεσαία είσοδος/ έξοδος (σκαλιά)

Β ΄– Ε΄ τάξεις: Κάτω είσοδος/έξοδος  (Εθν. Αντίστασης)

Γ΄- ΣΤ΄ τάξεις: Επάνω είσοδος/έξοδος (28ης Οκτωβρίου)

 

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

Προς αποφυγή συνωστισμού κατά την ώρα της αποχώρησης των μαθητών τροποποιείται η ώρα αποχώρησης των τάξεων ως εξής:

 

Α΄ τάξη : 13:10 Μεσαία είσοδος/ έξοδος (σκαλιά)

Β΄ τάξη : 13:10 Κάτω είσοδος /έξοδος  (Εθν. Αντίστασης)

Γ΄ τάξη : 13:15  Επάνω είσοδος /έξοδος (28ης Οκτωβρίου)

Δ΄ τάξη :  13:15  Μεσαία είσοδος/ έξοδος (σκαλιά)

Ε΄ τάξη : 13:15  Κάτω είσοδος/έξοδος  (Εθνικής Αντιστάσεως)

ΣΤ΄ τάξη : 13:15 Επάνω είσοδος /έξοδος (28ης Οκτωβρίου)

  Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης καθώς επίσης να αφήνετε ελεύθερο χώρο για να εξέρχονται οι μαθητές και να τηρείτε τις αποστάσεις για την ασφάλεια όλων μας.

    Ακόμη λάβετε υπόψη σας

 o      Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός       αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα,  προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

  o  Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

 o  Αν μαθητής/τρια κωλύεται λόγω πάθησης, μόνιμης ή παροδικής, να συμμετέχει στο μάθημα της Μουσικής ή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής καθώς και  μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές) δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν  από την ενεργό συμμετοχή τους στοo  μάθημα της Μουσικής ή της Φυσικής Αγωγής  ή των Θρησκευτικών με κατάθεση αίτησης των γονέων  και των σχετικών δικαιολογητικών σύμφωνα με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που προβλέπονται στην υπ. αρ. πρωτ.98268/Δ1/2021 (Β ́3675) Υπουργική Απόφαση . Επικοινωνήστε με το σχολείο για περισσότερες πληροφορίες.

   o Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου τόσο στα διαλείμματα όσο και κατά την ώρα του μαθήματος προβλέπεται αερισμός όλων των χώρων του σχολείου και των αιθουσών διδασκαλίας με άνοιγμα των παραθύρων.  Επίσης την ώρα του διαλείμματος οι μαθητές θα βρίσκονται όσο το δυνατόν περισσότερο στην αυλή του σχολείου ώστε οι χώροι του σχολικού κτιρίου να αερίζονται επαρκώς και η συγκέντρωση και ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων εντός του κτιρίου να περιορίζεται. Κατά συνέπεια οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να έρχονται στο σχολείο κατάλληλα ντυμένοι.

 o  Σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος «Σχολικά Γεύματα», (πιθανή έναρξη Οκτώβριος 2021) τα γεύματα θα  παραδίδονται στους μαθητές κατά την αποχώρησή τους από το σχολείο καθώς σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστούν οι συνθήκες υγιεινής που προβλέπονται από τις σχετικές υγειονομικές διατάξεις τόσο σε ό,τι έχει σχέση με τη σωστή διαχείρισή των γευμάτων  από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου όσο και σε ό,τι έχει σχέση με τους χώρους που αυτά θα καταναλώνονται.

 o  Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο κανενός εκτός των εκπαιδευτικών, των μαθητών, του προσωπικού καθαριότητας και των ατόμων που έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία του σχολείου. Η επικοινωνία με το σχολείο θα γίνεται τηλεφωνικά ή με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε περιπτώσεις που επιβάλλεται η επίσκεψη εντός του σχολικού χώρου αυτή θα πραγματοποιείται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας  και συνεννόησης με τη Διεύθυνση του σχολείου.

Σας παρακαλούμε

  o   Ελέγχετε εάν το παιδί σας ερχόμενο στο σχολείο έχει τα απαραίτητα για τα μαθήματα έτσι ώστε να μην χρειαστεί να δανειστεί κάτι από συμμαθητή του και ενημερώστε το ότι δεν πρέπει να ανταλλάσσει τα δικά του πράγματα με αυτά των συμμαθητών του και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζεται το φαγητό του ή το μπουκάλι του με το νερό.

 o  Ιδιαίτερα φροντίστε οι μαθητές/μαθήτριες να έρχονται στο σχολείο με μάσκες (περισσότερες από μία) έτσι ώστε να μπορούν να τις αντικαταστήσουν,  όταν χρειάζεται.

 o  Κρατήστε τα παιδιά στο σπίτι αν νιώθουν άρρωστα ή εάν παρουσιάσουν ύποπτα συμπτώματα στο σχολείο και χρειαστεί να αποχωρήσουν, επικοινωνήστε με γιατρό πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ενημερώστε οπωσδήποτε το σχολείο. Είναι απαραίτητο όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας να επιδείξουμε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης για  να εμποδίσουμε ενδεχόμενη διασπορά του ιού στο σχολείο. 

  Ελπίζουμε ότι οι κανόνες θα τηρηθούν από όλους και προσβλέπουμε σε μια καλή συνεργασία προκειμένου να υλοποιηθεί το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου απρόσκοπτα και με ασφάλεια.

  Ευχόμαστε σε όλους καλή και αποδοτική σχολική χρονιά!

 

Ο Διευθυντής & ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου