ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, εν όψει της επαναλειτουργίας των  σχολείων από τη Δευτέρα 1/6/2020 σας ενημερώνουμε:  
Το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων του σχολείου λειτουργεί κανονικά εκτός του Ολοήμερου προγράμματος.

·      Οι μαθητές-μαθήτριες των τάξεων θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε δύο ομάδες (1η ομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και 2η ομάδα Τρίτη – Πέμπτη και το αντίστροφο ανά εβδομάδα), για τις οποίες ήδη σας ενημέρωσαν οι δάσκαλοι/δασκάλες των τάξεων.
·      Για την καλύτερη και ασφαλέστερη προσέλευση των παιδιών παρακαλούμε να είστε συνεπείς το πρωί στην ώρα προσέλευσης, (8:10 ) τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας,  καθώς επίσης και το μεσημέρι στην ώρα αποχώρησης (Τάξη Α΄: 13:10 και υπόλοιπες τάξεις 13:15).
·      Δε θα γίνεται πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο. Τα παιδιά θα πηγαίνουν αμέσως στην αίθουσα τους ακολουθώντας τις υποδείξεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών, όπου θα ξεκινά το πρόγραμμα στις 8:15.
·      Κατά την προσέλευση και αποχώρηση θα χρησιμοποιούνται και οι δύο πόρτες της αυλής. Από τη μεσαία πόρτα οι τάξεις Α΄-Β΄-Γ΄-Δ΄ και από την πόρτα της κάτω αυλής οι τάξεις Ε΄και ΣΤ΄.
·      Παρακαλούμε για την προστασία και ασφάλεια όλων οι γονείς που φέρνουν τα παιδιά στο σχολείο, να παραδίδουν τα παιδιά και να αποχωρούν αμέσως ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός στις δύο εισόδους του σχολείου και να διευκολύνεται η ασφαλής είσοδος και αποχώρηση των μαθητών/μαθητριών.
·      Το διδακτικό έτος λήγει στις 26/6/2020.
Για το υπόλοιπο του διδακτικού έτους 2019-2020 δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις και γιορτές.
·      Η είσοδος τρίτων στο σχολείο απαγορεύεται και δύναται να πραγματοποιείται μόνο μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.
·      Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και τη διασφάλιση και προστασία της υγείας όλων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ειδικότερα σχετικά με τα μέτρα προστασίας, που οργανώθηκαν και θα τηρηθούν στο σχολείο μας, σας ενημερώνουμε ότι:
·      Θα γίνεται καθαρισμός και απολύμανση όλων των χώρων συνεχώς, κατά τη διάρκεια της ημέρας.
·      Το σχολείο διαθέτει για όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα σε επαρκή ποσότητα αντισηπτικά διαλύματα στις τάξεις και κρεμοσάπουνα /χαρτί στις τουαλέτες και στις βρύσες.
·      Έχει προβλεφθεί ιδιαίτερος χώρος για μαθητή που θα αισθανθεί αδιαθεσία.
·      Υπάρχουν αναρτημένες οι σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ στους χώρους του σχολείου.
·      Οι σχολικές αίθουσες διαμορφώθηκαν έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών, δηλαδή ίση με 1,5 μέτρο μήκος.
·      Ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα είναι ο προβλεπόμενος.
·      Έχει προβλεφθεί και προγραμματιστεί ο τρόπος προαυλισμού των μαθητών/μαθητριών με διαφορετικό χρόνο διαλειμμάτων ανά τμήματα μαθητών προς αποφυγή συγχρωτισμού.
·      Δεν θα επιτρέπονται τα ομαδικά παιχνίδια και τα παιχνίδια με μπάλα στα διαλείμματα.
· Το σχολικό κυλικείο δε θα λειτουργήσει, επομένως είναι απαραίτητο τα παιδιά να έχουν μαζί τους επαρκές φαγητό και ένα ή δύο μπουκάλια νερό.
· Συστήνουμε να έχουν τα παιδιά κατά την καθημερινή τους προσέλευση δικό τους πακέτο χαρτομάντιλα, αντισηπτικό υγρό ή μαντιλάκια καθώς επίσης τη δική τους γραφική ύλη. Η χρήση μάσκας και γαντιών στο σχολείο είναι προαιρετική. Οδηγίες και διευκρινίσεις για τους κανόνες που ισχύουν θα παρουσιαστούν στους μαθητές και στις μαθήτριες διεξοδικά την πρώτη μέρα λειτουργίας του σχολείου.
·    Σας παρακαλούμε να συμβουλεύετε συνεχώς τα παιδιά σας να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να κρατάνε τις αποστάσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.

Σας ευχόμαστε καλή επάνοδο στη νέα κανονικότητα και με υπομονή και προσοχή θα πορευθούμε μαζί με ασφαλή τρόπο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου